Nieuwe versie Vliegveiligheid.nl

De nieuwe versie is van vliegveiligheid.nl is online gegaan voor Ballonvaren en Zweefvliegen.

Er zijn een aantal grote en veel kleine wijzigingen doorgevoerd die het gebruik van vliegveiligheid door gebruikers en veiligheidsmanagers makkelijker maakt.

Wil je dat in de volgende ontwikkel ronde ook jouw wensen worden overwogen mail dit dan aan het veiligheidsteam van jouw KNVvL afdeling of neem contact op met Frank.Schellenberg@KNVvL.nl.

Wat is er nieuw?

Voor gebruikers:

 1. De voorval melding is nu ook aan eigen ingevoerde mail adressen door te sturen. Bijvoorbeeld de Head of Training, je vliegmaatjes. Dit doe je door op het tabblad “Doorsturen” > “Versturen aan” te selecteren.
 2. Je kan jouw voorval melding nu nog verder aanvullen met extra informatie (Weer, Vliegtuig en Piloten).

Voor veiligheidsteams:

 1. Er is een export te maken van gedane meldingen, onderaan de melding pagina. Hij maakt een export van de meldingen die je ziet. Export zal geen contact gegevens exporteren.
 2. Quick response op een binnengekomen voorval melding om meteen een reactie aan de melder te kunnen sturen. Deze vind je als je een melding opent helemaal links onder, kop “Reacties” > “Reactie email”
  • Statistiek: e.g. we doen er verder geen onderzoek naar maar nemen hem mee in de turflijst
  • Bel ons even terug.
  • We nemen contact op: bevestiging dat er nog contact wordt opgenomen.
  • Herhaling voorkomen: Vraag of ze zelf willen aanvullen wat ze hebben gedaan om herhaling te voorkomen

Voor KNVvL afdelingsveiligheidsmanagers

 1. E-mail sjablonen zelf instellen. (ook naar externe instanties)
 2. Doorstuur tijden meldingen zelf instellen. Deze dienen ook op de pagina “reporting” te worden ingevuld. Zodat het de melder duidelijk wordt gemaakt wanneer een melding wordt doorgestuurd aan welke partij.

  Overige:

  1. Je kan zorgen dat je de lokale organisatie voor ingevuld is als je een speciale link gebruikt. Deze vind je onder het back-end menu onder “Club” of “Operator”.